Nieuw: Mexico – Sierra Azul

Mexico-SierraAzul-image

Café Sierra Azul Coöperatieve vereniging van kleine koffieproducenten, gelegen in de bufferzone van het El Triunfo Biosphere Reserve (Siltepec, Angel Albino Corzo en Montecristo) Chiapas, Mexico. Domicilio Fiscal Ejido Capitán Luis A. Vidal van de gemeente Siltepec, in de staat Chiapas, Mexico., Op de coördinaten N 15º36´05.98´´ O 92º37´42.65´´ Certified Organic Coffee & Fair Trade. […]

Nieuw: Colombia – Decaf

Nog nooit smaakte cafeïne vrij zo goed. Het Sugarcane proces om de cafeïne te verwijderen die alleen gebruikt word in Colombia, laat de koffie proeven zoals het deed voordat het werd verwerkt. Evenwichtige chocolade toon met siroop met een licht fruitige tint zorgen voor een complexe koffie die ook goed valt bij niet cafeïne vrij […]

Nieuw: El Salvador – Santa Matilde

ElSalvador-SantaMatilde-image

Een premium direct trade koffie uit El Salvador met een complex interessant karakter. Voor de liefhebber !LET OP, deze koffie hebben we tijdelijk in ons assortiment, hij is dus beperkt leverbaar, OP = OP ! Zie: El Salvador – Santa Matilde Details Land van herkomst: El SalvadorRegio: AtacoProducent: Andres AcostaBoerderij: Santa MatildeVariatie: BourbonProces: natuurlijkHoogte: 1375 […]

Flat White

flat-white-image

Een flat white is een koffiebereiding, gemaakt van espresso met gestoomde, schuimende melk. Het melkschuim is fijn van structuur en glimt daardoor. Bovendien is het stevig genoeg om langdurig te blijven bestaan op de warme drank. Het is vergelijkbaar met een latte macchato, maar heeft een kleiner volume dan de latte macchiato doordat er minder […]

Nieuw: Guatemala – Decaf

Guatemala-Decaf-image

Met het Swiss Water proces word cafeïne verwijderd in een voorzichtig, 100% chemicaliënvrij proces totdat de koffie 99,9% cafeïnevrij is. Uitgevoerd op de koffie uit Guatemala geeft dit een mooie volle aangename smaak die niet onder doet voor zijn niet cafeïne vrije versie een zoete koffie met karamel en hazelnoot en een frisse hint van […]

Americano

Americano

Caffè americano (of Americano) is een koffiebereiding waarbij een espresso wordt aangelengd met heet water. Op deze manier wordt een koffiesmaak gecreëerd die lijkt op de smaak van filterkoffie. Oorsprong Caffè americano zou zijn ontstaan in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er werd heet water bij de espresso gegoten om een koffie te creëren die […]

Latte macchiato

latte-macchiato

Een latte macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en espresso. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt. Wat er ontstaat als er op de juiste wijze espresso aan de latte wordt toegevoegd is een vlek in de melk. Door sommigen wordt het einde karamel toegevoegd, maar dat is niet zoals […]

Espresso

Espresso is een klein kopje koffie dat het resultaat is van heet water dat onder hoge druk door een kleine hoeveelheid fijn gemalen koffie wordt geperst. Ontstaan Door de grote vraag naar snellere bereidingen werd in 1822 door Louis Bernard Rabaut en later Edward Loysel een methode bedacht voor de productie van grote hoeveelheden koffie […]

Cappuccino

cappuccino

Cappuccino is een Italiaanse koffiebereiding, oorspronkelijk afkomstig uit Wenen. De koffie bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Soms wordt er ook cacaopoeder of kaneel over gestrooid, hoewel dit in professionele (barista)kringen not done is, omdat het poeder het schuim sneller laat verdwijnen. Naam: De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Deze naam […]

Nederlandse werknemer neemt niet vaak koffiepauze

In vergelijking met andere Europeanen nemen Nederlanders gemiddeld weinig pauze op het werk. In een onderzoek onder Europese werknemers over hun koffie- en pauzegewoonten, blijkt dat 44 procent van de Nederlanders een tot twee keer per dag een korte pauze neemt om koffie te drinken of iets kleins te eten. Het Europese Institute for Scientific […]

Geverifieerd door MonsterInsights